"A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak" /Goethe/

Kiemelt bejegyzés

Szeretettel köszöntelek Dugonics suli oldalamon.

"Valahogy mindig félúton vagyok. Remélve, nem vagyok útban senkinek.  S míg "valahonnan" "bárhova" jutok, talpa...

2021. szeptember 21., kedd

Így látta a bajnok¬csapat belső hármasa

 Így látta a bajnok­csapat belső hármasa

Az Asztalos János ifjúsági parkban ta­lálkoztam a Dugonics utcai úttörőcsapat „Sport” rajával. Nem véletlenül kapták ezt a nevet. Labdarúgásban megnyerték a táborbajnokságot. Eredményesen sze­repeltek kézilabdában és atlétikában is. Velük beszélgettem az angliai labdarúgó világbajnokságról.
— Számomra az volt a legtanulságo­sabb — mondta Szabó Pista —, hogy nem kell félni az esélyestől, ők Is kerek lab­dával játszanak, őket Is meg lehet verni, így volt a magyar—brazilon is. Bene, Farkas, Mátrai és a többiek nem Ijed­tek meg a nagy nevektől, és igazuk volt! A táborbajnokság döntőjén nem mi vol­tunk az esélyesek, mégis biztosan győz­tünk. Igen, a reményt nem szabad fel­adni, küzdeni keli. A mi válogatottunk meg tud küzdeni.
Kovács Jóska, a nyurga középcsatár: — Esténként izgatottan ültünk a tv-nél. Tyűh, hogy szurkoltunk Albertéknek! Apu, amikor megtudta elsők lettünk a táborban, gratulált, majd tréfásan azt mondta, hogy most már Albertékon a sor.
Albert Sanyi mostanában sokat derül azon, hogy Albert Flóriánnak, a váloga­tott középcsatárának nagyszerű játéka nyomán, elkeresztelték „Flórinak”.
— Nem mondom Jó érzés, de jót is ne­vetek ezen. De az is igaz, kevés Flóri- hoz hasonló focista van a világon. Min­den vágyam, hogy egyszer majd Jó lab­darúgó legyek. Tudom, ez nem megy másképp csak sok edzéssel, munkával. Számomra a magyarok szereplése nem meglepetés. Bebizonyították, hogy he­lyük van a világ legjobbjai között


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.