"A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak" /Goethe/

Kiemelt bejegyzés

Szeretettel köszöntelek Dugonics suli oldalamon.

"Valahogy mindig félúton vagyok. Remélve, nem vagyok útban senkinek.  S míg "valahonnan" "bárhova" jutok, talpa...

2021. szeptember 26., vasárnap

Úttörő modellezők II. országos versenye

 Úttörő modellezők II. országos versenye

Vasárnap reggel mintha megfiatalodott volna a megyeri gyakorlótér. Mindenütt vörösnyakkendős úttörők sürögtek-forogtak, modelljeiket egyen¬súlyozták ki, repítették be. Készülődtek a második országos úttörő model¬lezőversenyre. Nagy az izgalom, nagy a találgatás. Ki lesz a legjobb? Ki nyeri el a műszaki díjat, a kidolgozási díjat?
Kilenc óra előtt néhány perccel felsorakozik a modellező és a két úttörő- díszszázad. Megérkezik a versenyre Szabó István altábornagy elvtárs, az MRSZ elnöke. Felharsannak a kürtök, megszólalnak a dobok s nyolc mo¬dellező pajtás hozza a nemzetiszínű és a vörös zászlót. A versenynapos pajtás jelentést kér a szakaszparancsnok pajtásoktól, majd kemény léptekkel az altábornagy elvtárs elé megy, jelentést tesz és felkéri az altábornagy elv¬társat, nyissa meg a versenyt.
Az ünnepélyes megnyitó után kezdődött osak igazán az izgalom. Egy¬más után emelkednek magasba a gépek. A „Cinegé”-k, az „Uttörő”-modeilek ott köröznek fejünk felett és egyre magasabbra emelkednek. Ki távcsővel, ki szabad szemmel követi a magasbatörő gépeket.
A nézőknek is, a versenyzőknek is elfáradt a nyakuk a hosszú nézésben, mert Fitos Attila pajtás vitorlázó modellje már több mint egy félórája repül a levegőben, s mindenki izgatottan várja, hogy meddig lesz még fent. Nem mindenkinek a gépét, lehet követni.
Vitorlázó normál modell, magas indítású kategóriában: 1. Fitos Attilái, Bp. VIII. k. Dugonics-utcai modellező kör 47 perc 12 mp.
A legnagyobb pontszámot elért úttörő modellező versenyző: Fitos Attila, Bp., VIII. kér., Dugonics-utcai modellező kör.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.