"A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak" /Goethe/

Kiemelt bejegyzés

Szeretettel köszöntelek Dugonics suli oldalamon.

"Valahogy mindig félúton vagyok. Remélve, nem vagyok útban senkinek.  S míg "valahonnan" "bárhova" jutok, talpa...

2022. július 20., szerda

1942 új iparostanonc-fiúiskola elhelyezésére a VIII., Dugonics u. 19—21. sz.

 Fővárosi Közlöny, 1942 (53. évfolyam, 23-54. szám)1942-06-26 / 26. szám

A polgármester folyó évi június hó 10.-én 91.436/ 1942—VII. szám alatt a következő határozatot adta ki:
a) a VIII., Dugonics u. 19—21. sz. fiúnépiskola épületében egy új, délután működő fémipari szakirányú iparostanonc-fiúiskolát nyitok és elrendelem, hogy: a fémöntő, kovács (hajó- és kazánkovács is), puskaműves, rézöntő, sodronyszövő és vasöntő iparban foglalkoztatott fiútanoncok a X. kerület kivételével Budapest egész területéről : a fémesztergályos, géplakatos, lakatos és szerszámkészítő iparban foglalkoztatott tanoncok pedig a XIV. kerület területéről ebbe az iskolába tartoznak beiratkozni.
Az új iparostanonc-fiúiskola elhelyezésére a VIII., Dugonics u. 19—21. sz. fiúnépiskola épületének II. emeleti kilenc tantermét jelölöm ki és egyúttal a folyosót elválasztó üvegfal továbbhelyezésével a leánynépiskola egy felesleges tantermét a fiúnépiskolához csatolom és délutánra ugyancsak az iparostanonciskolának átadom.
A fiúnépiskola II. em. 70. sz. tantermét és a II. em. kisebb szertári helyiséget teljesen a létesített iparostanonciskolának — előbbit igazgatói iroda, tanári szoba és könyvtár, utóbbit szertár céljára — utalom át és felhívom a polgármesteri XIII. ügyosztályt, hogy a II. em. 70. sz. tantermeknek egy választófallal való kettéosztását — igazgatói iroda, tanári szoba részére — még a nyári szünetben feltétlenül végezze el és gondoskodjék a helyiségek teljes rendbehozataláról.
A két helyiséget ajtóval kell összekötni. Utasítom a VIII., Dugonics u. 19—21. sz. alatt létesített iparostanonc-fiúiskola igazgatóját, hogy az iskolának bútorokkal, tanszerekkel és a szükséges egyéb felszerelésekkel való ellátása iránt haladéktalanul tegyen előterjesztést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.